Verwarm de oven voor op 175C (hetelucht). Vet de brownievorm in en bekleed de vorm met bakpapier.
Meng in een kom met een mixer de amandelpasta met de appelmoes, ahornsiroop en eventueel de sinaasappelrasp tot een glad geheel.
Zeef de cacao erboven en mix het er goed door.
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout erboven en schep alles goed om tot je een vrij dik beslag hebt.
Schep het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Schep 9 kleine kloddertjes amandelpasta van ongeveer ½ theelepel groot op de bovenkant. Trek er met behulp van een spies mooie krullen in.
Bak de brownie in het midden van de oven gedurende 18-20 minuten. Neem uit de oven en bestrooi met de geraspte kokos; duw het voorzichtig een beetje in de bovenkant. Laat de brownie helemaal afkoelen, het liefst een paar uur of een nacht.
Snijd de brownie in 12 gelijke stukken.
Tips
Dit recept is afkomstig van Nice & Nuts.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 175C (hetelucht). Vet de brownievorm in en bekleed de vorm met bakpapier.
Meng in een kom met een mixer de amandelpasta met de appelmoes, ahornsiroop en eventueel de sinaasappelrasp tot een glad geheel.
Zeef de cacao erboven en mix het er goed door.
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout erboven en schep alles goed om tot je een vrij dik beslag hebt.
Schep het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Schep 9 kleine kloddertjes amandelpasta van ongeveer ½ theelepel groot op de bovenkant. Trek er met behulp van een spies mooie krullen in.
Bak de brownie in het midden van de oven gedurende 18-20 minuten. Neem uit de oven en bestrooi met de geraspte kokos; duw het voorzichtig een beetje in de bovenkant. Laat de brownie helemaal afkoelen, het liefst een paar uur of een nacht.