Vermaal de koekjes met het gemberpoeder in een keukenmachine en voeg 40 g gesmolten plantaardige 'boter' toe. Verdeel dit mengsel over de bodem van de 4 ingevette kleine springvormpjes en druk stevig aan.
Meng de amandel'kwark' met de cuisine, 30 g suiker, het maiszetmeel, bakpoeder, citroenrasp en -sap en een snufje zout. Voeg de 60 g gesmolten 'boter' toe. Schep een kwart van dit mengsel in een hoge mengbeker en doe de blaadjes basilicum erbij. Maak hier met een staafmixer een gladde, groene saus van.
Vul de springvormpjes met het witte kwarkmengsel en schep daarop wat kleine schepjes groen mengsel. Meng ze voorzichtig met een satéprikker zodat je een wit-groen marmereffect krijgt.
Verwarm de oven voor op 130°C. Zet de kleine springvormpjes in een diepe, grote ovenschaal en vul deze tot ongeveer de helft met heet water. Gaar de taartjes zo 35-40 minuten au bain-marie in de oven.
Verhit ondertussen de cranberry's met de 80 gram suiker en het sinaasappelsap in een pannetje. Laat zachtjes koken totdat de cranberry's opspringen en je een compote hebt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Laat de kleine cheesecakes in hun vorm helemaal afkoelen. Serveer ze met de cranberrycompote erbovenop.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Vermaal de koekjes met het gemberpoeder in een keukenmachine en voeg 40 g gesmolten plantaardige 'boter' toe. Verdeel dit mengsel over de bodem van de 4 ingevette kleine springvormpjes en druk stevig aan.
Meng de amandel'kwark' met de cuisine, 30 g suiker, het maiszetmeel, bakpoeder, citroenrasp en -sap en een snufje zout. Voeg de 60 g gesmolten 'boter' toe. Schep een kwart van dit mengsel in een hoge mengbeker en doe de blaadjes basilicum erbij. Maak hier met een staafmixer een gladde, groene saus van.
Vul de springvormpjes met het witte kwarkmengsel en schep daarop wat kleine schepjes groen mengsel. Meng ze voorzichtig met een satéprikker zodat je een wit-groen marmereffect krijgt.
Verwarm de oven voor op 130°C. Zet de kleine springvormpjes in een diepe, grote ovenschaal en vul deze tot ongeveer de helft met heet water. Gaar de taartjes zo 35-40 minuten au bain-marie in de oven.
Verhit ondertussen de cranberry's met de 80 gram suiker en het sinaasappelsap in een pannetje. Laat zachtjes koken totdat de cranberry's opspringen en je een compote hebt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Laat de kleine cheesecakes in hun vorm helemaal afkoelen. Serveer ze met de cranberrycompote erbovenop.