Meng het vegetarische gehakt met het ei, broodkruim, peterselie, knoflook en een beetje zout. Vorm er balletjes van en wentel ze door de bloem.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan.
Verhit voor de saus een scheutje olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui met de wortel en bleekselderij tot de ui glazig is. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak 1 minuut mee.
Roer de tomaten en de tuinkruiden door het groentemengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat alles onder af en toe roeren ca. 10 minuten op laag vuur sudderen.
Schep de gehaktballetjes voorzichtig door de saus en sudder nog eens 10 minuten.
Bestrooi voor het serveren met verse kruiden.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng het vegetarische gehakt met het ei, broodkruim, peterselie, knoflook en een beetje zout. Vorm er balletjes van en wentel ze door de bloem.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan.
Verhit voor de saus een scheutje olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui met de wortel en bleekselderij tot de ui glazig is. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak 1 minuut mee.
Roer de tomaten en de tuinkruiden door het groentemengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat alles onder af en toe roeren ca. 10 minuten op laag vuur sudderen.
Schep de gehaktballetjes voorzichtig door de saus en sudder nog eens 10 minuten.