Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de peen toe en bak 5 minuten mee. Doe daarna de champignons erbij en zout en peper en bak nog eens ca. 5 minuten. Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en bak ook 2 minuten mee.
Blus af met de rode wijn en de groentebouillon. Roer goed door en voeg de laurierblaadjes, zilveruitjes, vega stoofvlees en lupine toe. Laat dit op laag tot middelhoog vuur ca. 25 minuten rustig doorkoken met het deksel op de pan.
Bereid intussen de vegan speckjes zoals op de verpakking staat vermeld en voeg ze toe aan de stoof.
Serveer de vega bourguignon samen met de gekookte rijst en garneer met versgehakte peterselie.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de peen toe en bak 5 minuten mee. Doe daarna de champignons erbij en zout en peper en bak nog eens ca. 5 minuten. Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en bak ook 2 minuten mee.
Blus af met de rode wijn en de groentebouillon. Roer goed door en voeg de laurierblaadjes, zilveruitjes, vega stoofvlees en lupine toe. Laat dit op laag tot middelhoog vuur ca. 25 minuten rustig doorkoken met het deksel op de pan.
Bereid intussen de vegan speckjes zoals op de verpakking staat vermeld en voeg ze toe aan de stoof.
Serveer de vega bourguignon samen met de gekookte rijst en garneer met versgehakte peterselie.