Verwarm de oven voor op 170ºC. Leg bakpapier op een ovenschaaltje en verdeel er 2 plakken parmaham over.
Snijd van de varkenshaas een mooie lap, dit doe je door in te snijden en als het ware te schillen. Bestrooi met peper en zout.
Laat de parmaham op het ovenschaaltje in de oven in ± 20 minuten drogen. Haal uit de oven en laat op keukenpapier afkoelen.
Meng de paddenstoelen met truffelolie en peterselie en bak deze even aan in de kokosolie.
Schep het paddenstoelenmengsel 2 cm van de rand af op de varkenshaas en rol deze strak op. Rol er een plak parmaham om.
Rol de varkenshaas in een plakje bladerdeeg (snijd de haas eventueel bij als hij te groot is), zet eventueel vast met een prikker. Bestrijk met het ei, leg met de naadkant naar beneden op bakpapier in de oven en bak in ± 25 minuten goudbruin.
Klop voor de kruidensaus de soja cuisine en bouillon goed door elkaar. Roer de kruiden, sherry en olie erdoor en laat 5 minuten trekken. Klop met de staafmixer nog eens goed door.
Kruimel de gedroogde parmaham fijn en strooi om de varkenshaas heen.
Tips
Lekker met Cromhout dubbel van De Leckere.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 170ºC. Leg bakpapier op een ovenschaaltje en verdeel er 2 plakken parmaham over.
Snijd van de varkenshaas een mooie lap, dit doe je door in te snijden en als het ware te schillen. Bestrooi met peper en zout.
Laat de parmaham op het ovenschaaltje in de oven in ± 20 minuten drogen. Haal uit de oven en laat op keukenpapier afkoelen.
Meng de paddenstoelen met truffelolie en peterselie en bak deze even aan in de kokosolie.
Schep het paddenstoelenmengsel 2 cm van de rand af op de varkenshaas en rol deze strak op. Rol er een plak parmaham om.
Rol de varkenshaas in een plakje bladerdeeg (snijd de haas eventueel bij als hij te groot is), zet eventueel vast met een prikker. Bestrijk met het ei, leg met de naadkant naar beneden op bakpapier in de oven en bak in ± 25 minuten goudbruin.
Klop voor de kruidensaus de soja cuisine en bouillon goed door elkaar. Roer de kruiden, sherry en olie erdoor en laat 5 minuten trekken. Klop met de staafmixer nog eens goed door.
Kruimel de gedroogde parmaham fijn en strooi om de varkenshaas heen.