Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C, kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat dit afkoelen.
-
Rasp de zoete aardappel en paddenstoelen met de grove kant van een vierkante rasp of met behulp van een keukenmachine.
-
Hak de tamari amandelen tot een grof ‘meel’
-
Fruit de fijngesneden ui, knoflook en rode peper in een pan in wat ontgeurde kokosolie
-
Voeg de (uitgelekte) zwarte bonen toe, laat dit even meebakken en neem de pan dan van het vuur. Stamp met een puree stamper (of vork) de bonen tot een grove puree.
-
Doe de puree in een kom samen met de geraspte zoete aardappel, fijngehakte tamari amandelen, quinoa, (gerookt) paprika poeder, edelgistvlokken, mosterd, tamari & citroensap en mix tot een samenhangend deeg. Proef en voeg naar smaak meer tamari of wat zwarte peper toe. Zet dit even in de koelkast om op te stijven.
-
Maak er vervolgens 6 burgers van, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenzijde met wat olie en bak de burgers in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Keer de burgers halverwege de baktijd (voorzichtig) om
-
Serveer de burgers met de broodjes & toppings naar keuze.
Tips
Is het deeg te nat? Voeg dan wat havermeel toe.
Houd je van extra crispy? Laat de burgers dan langer in de oven staan tot de gewenste textuur is bereikt.
Je kunt de burgers invriezen. Bak de burgers die je in wilt vriezen 30 minuten (in plaats van 60 minuten) in de oven, laat ze afkoelen, stapel ze tussen lagen bakpapier en zet ze (goed afgesloten) in de vriezer. Bak ze (bevroren; niet ontdooid) in ongeveer 30 tot 40 minuten op 200°C af.