Fruit de grof gesneden stukken ui met de laurier glazig in een soeppan, voeg een beetje boter of kokosolie toe.
Doe de zoete aardappel, de knoflook en de kurkuma erbij en fruit kort mee. Giet de bouillon erover en bestrooi met peper naar smaak. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat gaar worden.
Pureer de soep, inclusief laurierblad, glad (staafmixer/blender). Zet terug op het vuur en voeg de kleingesneden ui en de tuinkruiden toe. Laat nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Fruit de grof gesneden stukken ui met de laurier glazig in een soeppan, voeg een beetje boter of kokosolie toe.
Doe de zoete aardappel, de knoflook en de kurkuma erbij en fruit kort mee. Giet de bouillon erover en bestrooi met peper naar smaak. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat gaar worden.
Pureer de soep, inclusief laurierblad, glad (staafmixer/blender). Zet terug op het vuur en voeg de kleingesneden ui en de tuinkruiden toe. Laat nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen.