Verwarm de oven voor op 160℃. Vet een tulbandvorm of gewone cakevorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
Klop de boter met de kokosbloesemsuiker tot een luchtige, lichte massa met een mixer. Voeg daarna één voor één de eieren toe; klop tot elk ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
Meng, met de mixer aan, het zelfrijzend bakmeel en de Bambu lepel voor lepel door het beslag. Spatel ca. 100 gram van de gehakte noten luchtig door het beslag.
Schep het cakebeslag in de vorm, schuif in de oven en bak in ongeveer een uur gaar. Test met een prikker of de cake gaar is. Laat een kwartier in de vorm afkoelen en stort dan op een schaal of groot bord.
Strooi de rest van de noten op de nog warme, beetje plakkerige cake. Bewaar na het afkoelen luchtdicht.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 160℃. Vet een tulbandvorm of gewone cakevorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
Klop de boter met de kokosbloesemsuiker tot een luchtige, lichte massa met een mixer. Voeg daarna één voor één de eieren toe; klop tot elk ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
Meng, met de mixer aan, het zelfrijzend bakmeel en de Bambu lepel voor lepel door het beslag. Spatel ca. 100 gram van de gehakte noten luchtig door het beslag.
Schep het cakebeslag in de vorm, schuif in de oven en bak in ongeveer een uur gaar. Test met een prikker of de cake gaar is. Laat een kwartier in de vorm afkoelen en stort dan op een schaal of groot bord.
Strooi de rest van de noten op de nog warme, beetje plakkerige cake. Bewaar na het afkoelen luchtdicht.