Verwarm de olijfolie in een hoge (soep)pan en bak de uien en knoflook met een snufje zout tot ze lichtbruin zijn, 4-5 minuten, af en toe roeren.
Voeg 1,2 l water, gemalen komijn, paprikapoeder, bouillonblokjes, peen, bleekselderij en gemalen zwarte peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat doorkoken tot de groenten zacht zijn, ca. 10 minuten.
Breng ondertussen 140 ml water voor de couscous aan de kook. Giet over de couscous (zoals aangegeven op de verpakking), dek af en laat 5 minuten staan.
Roer de couscous door de soep en top met fijngesneden basilicum. Serveer meteen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de olijfolie in een hoge (soep)pan en bak de uien en knoflook met een snufje zout tot ze lichtbruin zijn, 4-5 minuten, af en toe roeren.
Voeg 1,2 l water, gemalen komijn, paprikapoeder, bouillonblokjes, peen, bleekselderij en gemalen zwarte peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat doorkoken tot de groenten zacht zijn, ca. 10 minuten.
Breng ondertussen 140 ml water voor de couscous aan de kook. Giet over de couscous (zoals aangegeven op de verpakking), dek af en laat 5 minuten staan.
Roer de couscous door de soep en top met fijngesneden basilicum. Serveer meteen.