Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit het sjalotje. Voeg de sambal toe en gaar even mee. Schep de uitgelekte linzen, het gerookte paprikapoeder en de ras el hanout erdoor. Voeg de passata toe en vul de fles met water.
Kruimel een bouillonblokje in de soep en vul aan met net zoveel water uit de fles tot de soep de gewenste dikte heeft. Kook nog even door en zet er dan heel kort de staafmixer op. Proef op zout en peper.
Garneer met munt. Lekker met brood.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit het sjalotje. Voeg de sambal toe en gaar even mee. Schep de uitgelekte linzen, het gerookte paprikapoeder en de ras el hanout erdoor. Voeg de passata toe en vul de fles met water.
Kruimel een bouillonblokje in de soep en vul aan met net zoveel water uit de fles tot de soep de gewenste dikte heeft. Kook nog even door en zet er dan heel kort de staafmixer op. Proef op zout en peper.