Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker met een mixer tot een dikke, bleekgele crème. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
Smelt de 50 g witte chocoladeblokjes au bain-marie. Laat iets afkoelen en meng daarna door de mascarpone.
Schep de mascarpone door de dooiercrème en spatel daarna voorzichtig en luchtig het eiwit erdoor.
Doop de lange vingers één voor één in de espresso en beleg met de helft ervan de bodem van de schaal. Verdeel de bosvruchten erover en schep er de helft van het mascarponemengsel op. Maak zo nog een laag met de rest van de lange vingers, het fruitbeleg en het mascarponemengsel.
Zet de schaal afgedekt met vershoudfolie minimaal 4 uur in de koelkast.
Bestrooi de tiramisu voor het serveren met de witte chocoladerasp.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker met een mixer tot een dikke, bleekgele crème. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
Smelt de 50 g witte chocoladeblokjes au bain-marie. Laat iets afkoelen en meng daarna door de mascarpone.
Schep de mascarpone door de dooiercrème en spatel daarna voorzichtig en luchtig het eiwit erdoor.
Doop de lange vingers één voor één in de espresso en beleg met de helft ervan de bodem van de schaal. Verdeel de bosvruchten erover en schep er de helft van het mascarponemengsel op. Maak zo nog een laag met de rest van de lange vingers, het fruitbeleg en het mascarponemengsel.
Zet de schaal afgedekt met vershoudfolie minimaal 4 uur in de koelkast.
Bestrooi de tiramisu voor het serveren met de witte chocoladerasp.