Verhit 2 eetlepels van de zonnebloemolie in een pan en bak hierin de groene currypasta ca. 1 minuut aan. Blus af met de kokosmelk, kookroom of cuisine en 200 ml water. Roer goed door elkaar en laat tegen de kook aankomen. Breng op smaak met zout en peper.
Hussel de gesneden rauwe groenten door elkaar en meng de sesamolie, gembersiroop en het sesamzaad erdoor. Verdeel over 4 diepe borden.
Bak de ontdooide garnalen snel rondom roze en gaar (als je rauwe garnalen gebruikt) in een eetlepel hete zonnebloemolie. Verdeel ze over de groenten. Gekookte garnalen kun je naar wens direct op de groente leggen of kort opbakken.
Maak de curry schuimig met behulp van een staafmixer en giet in de borden over de groenten en garnalen. Gebruik eventueel een lepel om het schuim op te scheppen. Garneer met koriander en partjes limoen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit 2 eetlepels van de zonnebloemolie in een pan en bak hierin de groene currypasta ca. 1 minuut aan. Blus af met de kokosmelk, kookroom of cuisine en 200 ml water. Roer goed door elkaar en laat tegen de kook aankomen. Breng op smaak met zout en peper.
Hussel de gesneden rauwe groenten door elkaar en meng de sesamolie, gembersiroop en het sesamzaad erdoor. Verdeel over 4 diepe borden.
Bak de ontdooide garnalen snel rondom roze en gaar (als je rauwe garnalen gebruikt) in een eetlepel hete zonnebloemolie. Verdeel ze over de groenten. Gekookte garnalen kun je naar wens direct op de groente leggen of kort opbakken.
Maak de curry schuimig met behulp van een staafmixer en giet in de borden over de groenten en garnalen. Gebruik eventueel een lepel om het schuim op te scheppen. Garneer met koriander en partjes limoen.