Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ongeschilde zoete aardappels in frites. Spreid ze uit op een bakplaat en hussel er een scheut olie door. Bak de frites in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi ze met wat zout.
Meng intussen in een kommetje de uienringen met de azijn en wat zout. Laat ze minimaal 10 minuten marineren (je kunt ze bijv. ook al de dag van te voren maken).
Meng voor de saus alle ingrediënten in een kommetje. Verhit wat olie in een antiaanbakpan en bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem ze uit de pan.
Snijd de broodjes open en leg ze even op de snijkanten in de pan en rooster ze tot ze lichtbruin zijn.
Neem ze uit de pan en bestrijk de onderste helft met wat saus. Beleg ze met sla, leg de burgers erop en leg hier weer plakjes tomaat, avocado en gemarineerde ui op. Bestrooi met wat maiskorrels en koriander en eventueel wat zout en peper. Dek af met de bovenste helften brood.
Serveer met de aardappelfrites en de rest van de saus.
Tips
Dit recept is afkomstig van Biovecci.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ongeschilde zoete aardappels in frites. Spreid ze uit op een bakplaat en hussel er een scheut olie door. Bak de frites in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi ze met wat zout.
Meng intussen in een kommetje de uienringen met de azijn en wat zout. Laat ze minimaal 10 minuten marineren (je kunt ze bijv. ook al de dag van te voren maken).
Meng voor de saus alle ingrediënten in een kommetje. Verhit wat olie in een antiaanbakpan en bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem ze uit de pan.
Snijd de broodjes open en leg ze even op de snijkanten in de pan en rooster ze tot ze lichtbruin zijn.
Neem ze uit de pan en bestrijk de onderste helft met wat saus. Beleg ze met sla, leg de burgers erop en leg hier weer plakjes tomaat, avocado en gemarineerde ui op. Bestrooi met wat maiskorrels en koriander en eventueel wat zout en peper. Dek af met de bovenste helften brood.
Serveer met de aardappelfrites en de rest van de saus.