Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven op 200℃.
-
Wel de gedroogde pruimen en abrikozen in 250 ml water tot gebruik.
-
Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze daarna fijn. Meng de noten met de cranberry's, de tofu, het gedroogde fruit (zonder vocht) en de pijnboompitten. Breng op smaak met gember, cayennepeper, zout en peper Schep het mengsel in de muffinvormpjes. Druk voorzichtig aan. Vul ze tot het randje. Zet de terrines 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
-
Laat kort afkoelen en snijd de terrines daarna voorzichtig aan de randjes los met een (pallet)mes zodat je ze kunt storten.Keer ze om met behulp van een bord.
-
Serveer meteen- eventueel met een takje groen erop (bijv. tijm)- en geef er cranberry-sinaasappelcompote bij.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015.
Let op: door de luchtige textuur kan de terrine snel uiteenvallen. Voeg eventueel een ei toe voor extra binding.