Splits de eieren en klop de eidooier met een garde met 375 ml koud water luchtig in een kom. Spatel het maiszetmeel, de bloem en een flinke snuf zout erdoor. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig door het beslag. Voeg als laatst de zwarte sesamzaadjes toe.
Haal de plakjes portobello’s door het beslag en frituur ze in ca. 6 minuten krokant en gaar.
Meng intussen voor de dip de mayonaise met de shoyu sojasaus.
Garneer alles met de koriander, bosui en sesam en serveer meteen.
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2020.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Splits de eieren en klop de eidooier met een garde met 375 ml koud water luchtig in een kom. Spatel het maiszetmeel, de bloem en een flinke snuf zout erdoor. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig door het beslag. Voeg als laatst de zwarte sesamzaadjes toe.
Haal de plakjes portobello’s door het beslag en frituur ze in ca. 6 minuten krokant en gaar.
Meng intussen voor de dip de mayonaise met de shoyu sojasaus.
Garneer alles met de koriander, bosui en sesam en serveer meteen.