Meng voor het beslag bloem, olie en water door elkaar met een houten lepel. Klop het eiwit stijf en spatel dit er luchtig door. Breng op smaak met zout. Verhit de frituurolie.
Haal de broccoliroosjes door het beslag en frituur ze in porties goudbruin en krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met citroenmayonaise (of Japanse sojasaus) als hapje of vooraf. Voor de citroenmayonaise*: Meng de knoflook, eidooiers, citroensap en -rasp, mosterd en honing met de staafmixer door elkaar. Giet er langzaam, met de staafmixer aan, in een dun straaltje de olie bij tot je een mooie, lobbige mayonaise hebt. Breng op smaak met zout en eventueel nog meer citroensap.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng voor het beslag bloem, olie en water door elkaar met een houten lepel. Klop het eiwit stijf en spatel dit er luchtig door. Breng op smaak met zout. Verhit de frituurolie.
Haal de broccoliroosjes door het beslag en frituur ze in porties goudbruin en krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met citroenmayonaise (of Japanse sojasaus) als hapje of vooraf. Voor de citroenmayonaise*: Meng de knoflook, eidooiers, citroensap en -rasp, mosterd en honing met de staafmixer door elkaar. Giet er langzaam, met de staafmixer aan, in een dun straaltje de olie bij tot je een mooie, lobbige mayonaise hebt. Breng op smaak met zout en eventueel nog meer citroensap.