Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng, als de rijst klaar is, de sushi-azijn erdoor en laat vervolgens volledig afkoelen.
Meng mayonaise, limoensap en chilisaus door elkaar. Bestrooi de plakjes avocado met de furikake en druk voorzichtig aan.
Pak een norivel en leg op het onderste (smalle) deel een volle lepel sushirijst. Leg dit een beetje schuin zodat je de rechterhoek er gemakkelijk overheen kan vouwen.
Bestrijk de rijst met wat chili-mayonaise en schik er daarna een plak avocado, wat gerookte zalm en reepjes groente en bieslook op. Bestrooi eventueel met nog een klein beetje furikake.
Rol de temaki op: begin met de rechteronderhoek en zorg dat je een beetje scheef rolt zodat je een puntzakje krijgt. Maak de laatste punt van de nori nat om de temaki dicht te plakken. Herhaal met de rest van de ingrediënten zodat je in totaal 8 rolletjes hebt.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng, als de rijst klaar is, de sushi-azijn erdoor en laat vervolgens volledig afkoelen.
Meng mayonaise, limoensap en chilisaus door elkaar. Bestrooi de plakjes avocado met de furikake en druk voorzichtig aan.
Pak een norivel en leg op het onderste (smalle) deel een volle lepel sushirijst. Leg dit een beetje schuin zodat je de rechterhoek er gemakkelijk overheen kan vouwen.
Bestrijk de rijst met wat chili-mayonaise en schik er daarna een plak avocado, wat gerookte zalm en reepjes groente en bieslook op. Bestrooi eventueel met nog een klein beetje furikake.
Rol de temaki op: begin met de rechteronderhoek en zorg dat je een beetje scheef rolt zodat je een puntzakje krijgt. Maak de laatste punt van de nori nat om de temaki dicht te plakken. Herhaal met de rest van de ingrediënten zodat je in totaal 8 rolletjes hebt.