Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Was de spinazie* en laat uitlekken. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak de spinazie tot deze slinkt in 4 minuten. Haal de koekenpan van het vuur af en zet opzij.
-
Rol het bladerdeeg uit tot een cirkel (of ovaal, of rechthoek, waar jij zin in hebt) met een diameter van ongeveer 30cm. Leg het uitgerolde deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de spinazie en de ricotta over het deeg.
-
Knijp het vlees van de verse worst ‘Knoflook & Peterselie’** uit het velletje en verdeel alles over de groente. Rasp een teentje knoflook over de tartelette
-
Vouw de randen naar binnen en bestrijk de dubbelgevouwen rand met eigeel. Besprenkel het geheel royaal met de overgebleven olijfolie én de honing. Strooi er ten slotte zout en peper overheen en plaats de tartelette voor 30 minuten in de oven.
-
Als de tartelette mooi gaar is en de randen bladerdeeg mooi goudbruin kun je hem uit de oven halen. Besprenkel een theelepel citroensap over het geheel om het af te maken. Je kunt hem direct serveren, maar op kamertemperatuur is de tartelette even lekker!
Tips
Dit recept is afkomstig van Brandt & Levie.
*Je kunt eindeloos variëren met de groente die je kiest; vervang de spinazie bijvoorbeeld in de lente/zomer ook eens door snijbiet.
**Je kunt in plaats van ‘Knoflook & Peterselie’ ook iedere andere verse worst van Brandt & Levie gebruiken.