Maak eerst de karamel: doe alle ingrediënten met 20 ml water in een pan met dikke bodem en breng langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra een donkere karamel ontstaat.
Giet de rode wijnazijnkaramel in het ingevette vormpje; zorg dat de hele bodem bedekt is. Rangschik de kleine tomaatjes erop.
Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm en snijd er een rondje uit, iets groter dan de taartvorm. Prik gaatjes in het deegrondje en leg het op de tomaatjes. Stop de randen in. Bak de tarte tatin in ca. 17 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Stort daarna op een bord met opstaande rand, garneer met basilicum en serveer direct.
Tips
Tarte tatin is een echte klassieker: bekend als zoete bereiding. met appel, maar met zoetzure karamel werkt het ook als hartige taart.
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Tarte tatin van tomaatjes met rode wijnazijn-karamel
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220℃.
Maak eerst de karamel: doe alle ingrediënten met 20 ml water in een pan met dikke bodem en breng langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra een donkere karamel ontstaat.
Giet de rode wijnazijnkaramel in het ingevette vormpje; zorg dat de hele bodem bedekt is. Rangschik de kleine tomaatjes erop.
Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm en snijd er een rondje uit, iets groter dan de taartvorm. Prik gaatjes in het deegrondje en leg het op de tomaatjes. Stop de randen in. Bak de tarte tatin in ca. 17 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Stort daarna op een bord met opstaande rand, garneer met basilicum en serveer direct.