Halveer de ananas en verwijder de harde kern. Snijd de helften in plakken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de boter in een ovenbestendige koekenpan van 24 cm doorsnee. Voeg wanneer de boter gesmolten is de suiker toe en laat hierin oplossen. Voeg de schijven ananas toe aan de karamel en laat even pruttelen. Schik de schijven ananas, enigszins overlappend, in een cirkel. Haal de pan van het vuur.
Snijd uit het bladerdeeg een cirkel ter grootte van de pan en leg dit over de ananas. Stop het aan de zijkanten een beetje in rondom de ananas. Let op want de karamel kan heel heet zijn!
Zet de pan in de oven en bak de tarte tatin in 20-25 minuten goudbruin.
Laat de tarte tatin, eenmaal uit de oven, even afkoelen. Draai de pan voorzichtig om met behulp van een rooster. Zo kan de overtollige karamel weglopen en zakt deze niet onder de tarte tatin waardoor het bladerdeeg zacht wordt.
Snijd de tarte tatin in punten en serveer met een bolletje vanille (soja) ijs.
Tips
Dit recept komt uit de Paasfolder 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Halveer de ananas en verwijder de harde kern. Snijd de helften in plakken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de boter in een ovenbestendige koekenpan van 24 cm doorsnee. Voeg wanneer de boter gesmolten is de suiker toe en laat hierin oplossen. Voeg de schijven ananas toe aan de karamel en laat even pruttelen. Schik de schijven ananas, enigszins overlappend, in een cirkel. Haal de pan van het vuur.
Snijd uit het bladerdeeg een cirkel ter grootte van de pan en leg dit over de ananas. Stop het aan de zijkanten een beetje in rondom de ananas. Let op want de karamel kan heel heet zijn!
Zet de pan in de oven en bak de tarte tatin in 20-25 minuten goudbruin.
Laat de tarte tatin, eenmaal uit de oven, even afkoelen. Draai de pan voorzichtig om met behulp van een rooster. Zo kan de overtollige karamel weglopen en zakt deze niet onder de tarte tatin waardoor het bladerdeeg zacht wordt.
Snijd de tarte tatin in punten en serveer met een bolletje vanille (soja) ijs.