Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Vet de bakvorm licht in zodat het bakpapier goed blijft plakken.
Smelt voor de karamel de suiker zonder te roeren totdat deze begint te kleuren. Roer dan met een garde totdat de karamel donker en goudbruin van kleur is. Haal van het vuur en giet er de slagroom bij. Roer goed glad. Giet in de ingevette vorm.
Leg de parten peer dakpansgewijs in een cirkel in de karamel en druk een beetje aan.
Klop met de mixer de zachte boter met kristalsuiker romig. Voeg daarna een voor een de eieren toe en blijf mixen. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en mix op een lage stand tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor. Giet het beslag over de peren in de bakvorm.
Bak de taart 40 -45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart 30 minuten afkoelen en verwijder dan de springvorm. Plaats een bord er bovenop, keer om en verwijder voorzichtig het bakpapier.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Paasfolder.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Vet de bakvorm licht in zodat het bakpapier goed blijft plakken.
Smelt voor de karamel de suiker zonder te roeren totdat deze begint te kleuren. Roer dan met een garde totdat de karamel donker en goudbruin van kleur is. Haal van het vuur en giet er de slagroom bij. Roer goed glad. Giet in de ingevette vorm.
Leg de parten peer dakpansgewijs in een cirkel in de karamel en druk een beetje aan.
Klop met de mixer de zachte boter met kristalsuiker romig. Voeg daarna een voor een de eieren toe en blijf mixen. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en mix op een lage stand tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor. Giet het beslag over de peren in de bakvorm.
Bak de taart 40 -45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart 30 minuten afkoelen en verwijder dan de springvorm. Plaats een bord er bovenop, keer om en verwijder voorzichtig het bakpapier.