Verhit in een steelpan de boter met de suiker op middelhoog vuur en blijf continue roeren totdat er een karamel ontstaat. Zet het vuur uit en voeg een snuf zout toe. Verdeel het karamelmengsel over de bodem van 2 (kleine) cakeblikken en bestrooi met de rozemarijn.
Verdeel de witlof met de platte kant naar beneden over de cakeblikken.
Snijd 2 lappen van het bladerdeeg die net zo groot zijn als de cakeblikken. Prik ze flink in met een vork en leg ze op de witlof in de cakeblikken. Bak zo goudbruin en gaar in de oven (ca. 25-35 minuten).
Haal de cakeblikken uit de oven en laat ze ca. 10 minuten afkoelen. Stort daarna voorzichtig op een groot bord of platte schaal/plank. Garneer de tarte tatins met de rasp van de sinaasappel en bestrooi met geroosterde hazelnootjes en rozemarijn.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Tarte tatin met gekarameliseerde witlof, sinaasappel en hazelnoten
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit in een steelpan de boter met de suiker op middelhoog vuur en blijf continue roeren totdat er een karamel ontstaat. Zet het vuur uit en voeg een snuf zout toe. Verdeel het karamelmengsel over de bodem van 2 (kleine) cakeblikken en bestrooi met de rozemarijn.
Verdeel de witlof met de platte kant naar beneden over de cakeblikken.
Snijd 2 lappen van het bladerdeeg die net zo groot zijn als de cakeblikken. Prik ze flink in met een vork en leg ze op de witlof in de cakeblikken. Bak zo goudbruin en gaar in de oven (ca. 25-35 minuten).
Haal de cakeblikken uit de oven en laat ze ca. 10 minuten afkoelen. Stort daarna voorzichtig op een groot bord of platte schaal/plank. Garneer de tarte tatins met de rasp van de sinaasappel en bestrooi met geroosterde hazelnootjes en rozemarijn.