Bestrooi het lamsvlees met bloem; schud de overtollige bloem eraf.
Verwarm 1 eetl. van de olie in een pan en fruit hierin de gember met het gemalen komijn- en korianderzaad. Voeg het vlees toe en bak kort aan in het specerijenmengel. Schep alles uit de pan.
Verhit opnieuw een eetlepel olie in dezelfde pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de wortel toe en fruit een paar minuten mee.
Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en voeg citroenrasp en peper toe. Roer goed door en proef op zout.
Laat een half uur zachtjes stoven met het deksel scheef op de pan (bijvoorbeeld met een houten lepel ertussen).
Roer de pruimen erdoor en laat nog eens een half uur sudderen tot het vlees heerlijk mals is. Bestrooi voor het serveren eventueel met koriander.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2014.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bestrooi het lamsvlees met bloem; schud de overtollige bloem eraf.
Verwarm 1 eetl. van de olie in een pan en fruit hierin de gember met het gemalen komijn- en korianderzaad. Voeg het vlees toe en bak kort aan in het specerijenmengel. Schep alles uit de pan.
Verhit opnieuw een eetlepel olie in dezelfde pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de wortel toe en fruit een paar minuten mee.
Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en voeg citroenrasp en peper toe. Roer goed door en proef op zout.
Laat een half uur zachtjes stoven met het deksel scheef op de pan (bijvoorbeeld met een houten lepel ertussen).
Roer de pruimen erdoor en laat nog eens een half uur sudderen tot het vlees heerlijk mals is. Bestrooi voor het serveren eventueel met koriander.