Bestrooi de bloem over de kipdijblokjes. Verhit de zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Zet het vuur lager en voeg de tomatenpuree, knoflook, chilisaus, sojasaus en 2 eetlepels water toe en laat rustig garen. Blijf continue roeren zodat de saus lekker om de kip gaat zitten. Breng op smaak met zout en peper.
Bereid de rijst zoals op de verpakking staat vermeld. Meng daarna de pruimenblokjes door de rijst.
Verdeel de rijst en kip over vier borden en garneer met sesamzaad, bosui en koriander.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bestrooi de bloem over de kipdijblokjes. Verhit de zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Zet het vuur lager en voeg de tomatenpuree, knoflook, chilisaus, sojasaus en 2 eetlepels water toe en laat rustig garen. Blijf continue roeren zodat de saus lekker om de kip gaat zitten. Breng op smaak met zout en peper.
Bereid de rijst zoals op de verpakking staat vermeld. Meng daarna de pruimenblokjes door de rijst.
Verdeel de rijst en kip over vier borden en garneer met sesamzaad, bosui en koriander.