Breng een pan met water en wat zout aan de kook voor de risottorijst. Spoel de risotto af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook vervolgens in circa 20 minuten gaar. Giet het water af en meng met azijn. Zet afgedekt opzij.
Schil de biet en wortel en rasp fijn. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in lange, dunne stroken. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in lange smalle stroken.
Leg de norivellen op een houten plank (of gebruik een sushimatje). Smeer de plakkerige risottorijst erover uit zodat 2/3 van je norivellen zijn bedekt. Beleg de rijst met de groenten en bestrooi met de sesamzaadjes. Heb je een glutenallergie? Spoel de sesamzaadjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Maak het uiteinde van de norivellen nat en rol de sushirollen stevig op.
Rasp de rode peper boven de tamari en roer goed door elkaar. Snijd de rollen met een scherp schoon mes in stukken van circa 2 cm en serveer de pittige tamarisaus als dipsaus erbij.
Heb je nog ingrediënten over? Maak dan een sushibowl voor ernaast of een salade van de overgebleven groenten.
Tips
Het dipsausje is ook erg lekker met geperste knoflook en limoensap. Dit recept is afkomstig van Ekomenu.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng een pan met water en wat zout aan de kook voor de risottorijst. Spoel de risotto af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook vervolgens in circa 20 minuten gaar. Giet het water af en meng met azijn. Zet afgedekt opzij.
Schil de biet en wortel en rasp fijn. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in lange, dunne stroken. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in lange smalle stroken.
Leg de norivellen op een houten plank (of gebruik een sushimatje). Smeer de plakkerige risottorijst erover uit zodat 2/3 van je norivellen zijn bedekt. Beleg de rijst met de groenten en bestrooi met de sesamzaadjes. Heb je een glutenallergie? Spoel de sesamzaadjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Maak het uiteinde van de norivellen nat en rol de sushirollen stevig op.
Rasp de rode peper boven de tamari en roer goed door elkaar. Snijd de rollen met een scherp schoon mes in stukken van circa 2 cm en serveer de pittige tamarisaus als dipsaus erbij.
Heb je nog ingrediënten over? Maak dan een sushibowl voor ernaast of een salade van de overgebleven groenten.