Week de cashewnoten minimaal een uur in water met een klein scheutje azijn of citroensap.
Verwarm de oven op 180°C.
Doe de paddenstoelen samen met de cherrytomaatjes in een ovenschaal en vet ze in met een beetje ghee en rasp hier een teentje knoflook bij. Schuif het voor 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de paddenstoelen gaar zijn en de tomaatjes gepoft.
Rasp ondertussen de courgettes met behulp van een mandoline op tagliatelle slierten.
Voeg de basilicum, de cashewnoten, 2 tenen knoflook, de kokosmelk, de citroensap en het zout samen in een keukenmachine en maal tot een gladde saus. Naar smaak zout meer toevoegen.
Bak de slierten courgette heel kort aan, zodat ze warm zijn maar nog wel knapperig. Mix de slierten samen met de waterkers met de romige saus. Serveer het geheel met de paddenstoelen en de gepofte tomaatjes.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Week de cashewnoten minimaal een uur in water met een klein scheutje azijn of citroensap.
Verwarm de oven op 180°C.
Doe de paddenstoelen samen met de cherrytomaatjes in een ovenschaal en vet ze in met een beetje ghee en rasp hier een teentje knoflook bij. Schuif het voor 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de paddenstoelen gaar zijn en de tomaatjes gepoft.
Rasp ondertussen de courgettes met behulp van een mandoline op tagliatelle slierten.
Voeg de basilicum, de cashewnoten, 2 tenen knoflook, de kokosmelk, de citroensap en het zout samen in een keukenmachine en maal tot een gladde saus. Naar smaak zout meer toevoegen.
Bak de slierten courgette heel kort aan, zodat ze warm zijn maar nog wel knapperig. Mix de slierten samen met de waterkers met de romige saus. Serveer het geheel met de paddenstoelen en de gepofte tomaatjes.