Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en tijm toe en fruit ca. 3 minuten. Doe daarna het vega stoofvlees en de kastanjechampignons erbij en bak ca. 8 minuten mee.
Voeg de soepgroenten en de tomatenpuree toe en bak weer ca. 5 minuten. Blus af met de groentebouillon en zet het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 15 minuten pruttelen. Voeg er eventueel extra water aan toe.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
Giet de stoof in een ruime ovenschaal en bedek met het bladerdeeg. Klop de eidooier los met een scheutje water en een snuf zout. Bestrijk het bladerdeeg hiermee.
Bak de stoof met deksel goudbruin en krokant in de oven voor ca. 30 à 35 minuten.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en tijm toe en fruit ca. 3 minuten. Doe daarna het vega stoofvlees en de kastanjechampignons erbij en bak ca. 8 minuten mee.
Voeg de soepgroenten en de tomatenpuree toe en bak weer ca. 5 minuten. Blus af met de groentebouillon en zet het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 15 minuten pruttelen. Voeg er eventueel extra water aan toe.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
Giet de stoof in een ruime ovenschaal en bedek met het bladerdeeg. Klop de eidooier los met een scheutje water en een snuf zout. Bestrijk het bladerdeeg hiermee.
Bak de stoof met deksel goudbruin en krokant in de oven voor ca. 30 à 35 minuten.