Verhit de olie in een bakpan of wok op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot voor ca. 3 minuten. Voeg de shiitakes en de chilipeper toe en bak ca. 5 minuten mee.
Doe dan de boerenkool erbij en roerbak op hoog vuur. Schep regelmatig om totdat de boerenkool de gewenste gaarheid heeft. Blus het dan af met de shoyu en breng op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de edamames toe.
Verdeel de rijst over 2 borden en schep de stir fry-boerenkool erbovenop.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de olie in een bakpan of wok op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot voor ca. 3 minuten. Voeg de shiitakes en de chilipeper toe en bak ca. 5 minuten mee.
Doe dan de boerenkool erbij en roerbak op hoog vuur. Schep regelmatig om totdat de boerenkool de gewenste gaarheid heeft. Blus het dan af met de shoyu en breng op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de edamames toe.
Verdeel de rijst over 2 borden en schep de stir fry-boerenkool erbovenop.