Kneed een soepel deeg van het speltmeel, de Soja Cuisine, het zout, het bakpoeder en de olijfolie en laat het gewikkeld in keukenfolie minimaal ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
Kook intussen de spruitjes beetgaar (ca. 7 minuten, af en toe proeven). Giet ze af in een vergiet, spoel ze koud na zodat ze niet doorgaren en laat ze goed uitlekken.
Klop de eieren smeuïg met de ricotta en een flinke draai verse zwarte peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg uit tot een lap van ca. 3 mm dikte en bedek er de ingevette quichevorm mee.
Meng de spruitjes en de walnoten en doe ze in de taartvorm. Verdeel het eiermengsel erover en daarna de blauwe kaas.
Bak de quiche in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen voor het opdienen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2016.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kneed een soepel deeg van het speltmeel, de Soja Cuisine, het zout, het bakpoeder en de olijfolie en laat het gewikkeld in keukenfolie minimaal ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
Kook intussen de spruitjes beetgaar (ca. 7 minuten, af en toe proeven). Giet ze af in een vergiet, spoel ze koud na zodat ze niet doorgaren en laat ze goed uitlekken.
Klop de eieren smeuïg met de ricotta en een flinke draai verse zwarte peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg uit tot een lap van ca. 3 mm dikte en bedek er de ingevette quichevorm mee.
Meng de spruitjes en de walnoten en doe ze in de taartvorm. Verdeel het eiermengsel erover en daarna de blauwe kaas.
Bak de quiche in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen voor het opdienen.