Klop de slagroom stijf en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verhit in een soeppan een beetje olie. Fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper. Voeg de garnalen toe. Bak deze ca. 3 minuten. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Giet de bouillon met een scheutje melk in de soeppan en kook hierin de spruitjes in ca. 15 minuten gaar (proef voor juiste gaartijd).
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Houd 4 mooie garnalen achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes. Voeg de stukjes garnaal toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in glaasjes en schep er de slagroom op. Hang aan ieder glas een garnaal en serveer meteen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2015.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Klop de slagroom stijf en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verhit in een soeppan een beetje olie. Fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper. Voeg de garnalen toe. Bak deze ca. 3 minuten. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Giet de bouillon met een scheutje melk in de soeppan en kook hierin de spruitjes in ca. 15 minuten gaar (proef voor juiste gaartijd).
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Houd 4 mooie garnalen achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes. Voeg de stukjes garnaal toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in glaasjes en schep er de slagroom op. Hang aan ieder glas een garnaal en serveer meteen.