Verhit voor de compote de mango, chilipeper, suiker en witte wijn in een pannetje op laag vuur. Roer regelmatig tot het vocht vrijwel helemaal verdampt is en een compote is ontstaan. Haal van het vuur.
Meng in een ruime kom de wortel, courgette, taugé, bosui, sojasaus, knoflook, zonnebloemolie en koriander door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Vul een grote pan met warm water. Dompel per keer 1 vel rijstpapier in de pan voor ca. 5 seconden totdat het zacht is. Leg het rijstvel op een plat bord en schep een beetje groentevulling in het midden. Zorg dat aan beide kanten 2 cm vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op tot een pakketje. Herhaal dit met de andere rijstvellen.
Serveer de springrolls met koriander en de compote.
Tips
Dit recept is goed voor 12 springrolls en komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit voor de compote de mango, chilipeper, suiker en witte wijn in een pannetje op laag vuur. Roer regelmatig tot het vocht vrijwel helemaal verdampt is en een compote is ontstaan. Haal van het vuur.
Meng in een ruime kom de wortel, courgette, taugé, bosui, sojasaus, knoflook, zonnebloemolie en koriander door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Vul een grote pan met warm water. Dompel per keer 1 vel rijstpapier in de pan voor ca. 5 seconden totdat het zacht is. Leg het rijstvel op een plat bord en schep een beetje groentevulling in het midden. Zorg dat aan beide kanten 2 cm vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op tot een pakketje. Herhaal dit met de andere rijstvellen.
Serveer de springrolls met koriander en de compote.