Besprenkel de blokjes brood met 1 el olijfolie en rooster ze goudbruin en krokant in de oven. Dit duurt circa 5 minuten, schud ze gedurende die tijd af en toe om. Laat de croutons afkoelen.
Verwarm 1 el olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
Giet de bouillon en de room of crème fraîche erbij en breng aan de kook. Roer er vervolgens de spinazie en basilicum door. Laat de spinazie slinken.
Maal met een staafmixer het geheel tot een gladde soep en laat de soep nog 5 . 10 minuten doorkoken.
Serveer de croutons er apart bij.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2013.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Besprenkel de blokjes brood met 1 el olijfolie en rooster ze goudbruin en krokant in de oven. Dit duurt circa 5 minuten, schud ze gedurende die tijd af en toe om. Laat de croutons afkoelen.
Verwarm 1 el olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
Giet de bouillon en de room of crème fraîche erbij en breng aan de kook. Roer er vervolgens de spinazie en basilicum door. Laat de spinazie slinken.
Maal met een staafmixer het geheel tot een gladde soep en laat de soep nog 5 . 10 minuten doorkoken.