Roer voor de dressing kwark, azijn en gembersiroop door elkaar en klop de olie erdoor. Meng de rode biet door de dressing en breng op smaak met zout en peper. Pureer met een staafmixer voor een gladde dressing.
Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan en bak het ontbijtspek hierin uit op laag vuur. Laat afkoelen op keukenpapier.
Leg de spinazie op vier grote borden en verdeel de doperwtjes, rode ui, ei en ontbijtspek erover.
Geef de dressing er apart bij en serveer naar wens met (zuurdesem)brood.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Roer voor de dressing kwark, azijn en gembersiroop door elkaar en klop de olie erdoor. Meng de rode biet door de dressing en breng op smaak met zout en peper. Pureer met een staafmixer voor een gladde dressing.
Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan en bak het ontbijtspek hierin uit op laag vuur. Laat afkoelen op keukenpapier.
Leg de spinazie op vier grote borden en verdeel de doperwtjes, rode ui, ei en ontbijtspek erover.
Geef de dressing er apart bij en serveer naar wens met (zuurdesem)brood.