Snijd de bovenste topjes van het groene gedeelte van de bosui in smalle ringetjes en verwijder de wittenderkantjes. Snijd de bosui doormidden.
Meng de misopasta, sojasaus, knoflook, chilipoeder, sesamolie, sushi azijn, water en een theelepel sesamzaad tot een marinade. Marineer hier de bimi en bosui in en rooster de groenten in de oven gedurende 15 minuten op 200 graden Celsius. Houdt twee lepels marinade achter!
Meng de zoete aardappel met een eetlepel olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de zoete aardappelen gedurende 10 minuten op 200 graden Celsius, schep ze om en rooster nog eens 10 minuten totdat ze gaar en goudbruin gebakken zijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en aan. Verkruimel met je handen de tofu en voeg deze vervolgens in de pan toe en bak deze lichtbruin. Breng op smaak met chilipoeder, zout en peper en de twee eetlepels marinade.
Plaats de geroosterde bimi, roergebakken tofu en geroosterde zoete aardappel op een bord.
Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en serveer direct!
Tips
Dit recept is afkomstig van de Vegetariërsbond.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Spicy miso bimi met scrambled tofu en zoete aardappel
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de bovenste topjes van het groene gedeelte van de bosui in smalle ringetjes en verwijder de wittenderkantjes. Snijd de bosui doormidden.
Meng de misopasta, sojasaus, knoflook, chilipoeder, sesamolie, sushi azijn, water en een theelepel sesamzaad tot een marinade. Marineer hier de bimi en bosui in en rooster de groenten in de oven gedurende 15 minuten op 200 graden Celsius. Houdt twee lepels marinade achter!
Meng de zoete aardappel met een eetlepel olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de zoete aardappelen gedurende 10 minuten op 200 graden Celsius, schep ze om en rooster nog eens 10 minuten totdat ze gaar en goudbruin gebakken zijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en aan. Verkruimel met je handen de tofu en voeg deze vervolgens in de pan toe en bak deze lichtbruin. Breng op smaak met chilipoeder, zout en peper en de twee eetlepels marinade.
Plaats de geroosterde bimi, roergebakken tofu en geroosterde zoete aardappel op een bord.
Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en serveer direct!