Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Meng de olijfolie en het komijnzaad door de bloemkoolroosjes en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool 10 minuten en laat daarna even afkoelen. Vermaal de bloemkool in een keukenmachine tot kleine stukjes.
-
Meng de bloemkool met het kipgehakt, ei, paneermeel, chilivlokken, cayennepeper en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Maak er 6 burgers van en zet deze 30 minuten in de koelkast om goed stevig te worden.
-
Meng intussen de rode kool met het limoensap, een lepel olijfolie en de peterselie. Roer de mayonaise en de hete saus door elkaar en zet opzij.
-
Bak de burgers in een beetje olie gaar en bruin, ca. 4-5 minuten per kant.
-
Serveer ze op de broodjes met kiemen, rode koolsla en een beetje saus en geef de rest van de saus er apart bij.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022. Deze foto komt uit het boek "Half om half, 50 burgers met 50% minder vlees" (uitgave van Caplan).