Doe het speltmeel samen met het bakpoeder en een snufje zout in een kom (van de keukenmachine als je die hebt).
Klop het ei met de amandelmelk los.
Houd 1 eetlepel achter en voeg de rest van het eimengsel toe aan het meel in de kom, samen met het fruitbeleg en de kokosolie. Meng alles, zonder veel te kneden, tot een min of meer samenhangende deegbal (met de hand of met deekhaken); bij lang kneden rijzen de scones niet goed.
Rol met een deegroller de bal losjes uit tot een deegplak van 1,5 cm dik. Steek met een glas met een doorsnede van 6 cm - of een ronde steker - 12 rondjes deeg uit.
Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het achtergehouden eimengsel.
Zet in de oven en bak de scones in ca. 12 minuten gaar.
Serveer met kersen fruitbeleg en kwark of geklopte slagroom.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe het speltmeel samen met het bakpoeder en een snufje zout in een kom (van de keukenmachine als je die hebt).
Klop het ei met de amandelmelk los.
Houd 1 eetlepel achter en voeg de rest van het eimengsel toe aan het meel in de kom, samen met het fruitbeleg en de kokosolie. Meng alles, zonder veel te kneden, tot een min of meer samenhangende deegbal (met de hand of met deekhaken); bij lang kneden rijzen de scones niet goed.
Rol met een deegroller de bal losjes uit tot een deegplak van 1,5 cm dik. Steek met een glas met een doorsnede van 6 cm - of een ronde steker - 12 rondjes deeg uit.
Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het achtergehouden eimengsel.
Zet in de oven en bak de scones in ca. 12 minuten gaar.
Serveer met kersen fruitbeleg en kwark of geklopte slagroom.