Bak voor de mosterdsaus de ui aan in een klein beetje olie of boter. Blus af met bouillon en wijn en voeg room toe. Laat indikken op laag vuur. Roer de mosterd erdoor en maak er een schuimige saus van met de staafmixer. Verhit een lepel olie in een wok en roerbak de courgettesliertjes voorzichtig één minuut. Haal van het vuur en meng munt, tomaten en olijven erdoor.
Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en wentel ze door de bloem; klop de overtollige bloem eraf. Bak de vis mooi bruin en net gaar in een beetje olie in een bakpan (ca. 5 minuten, afhankelijk van de dikte).
Verdeel de courgettespaghetti over 4 borden, leg er een stukje vis bovenop en drapeer er wat saus omheen.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Spaghetti van courgette met kabeljauw en mosterdsaus
Voorbereiding
Bak voor de mosterdsaus de ui aan in een klein beetje olie of boter. Blus af met bouillon en wijn en voeg room toe. Laat indikken op laag vuur. Roer de mosterd erdoor en maak er een schuimige saus van met de staafmixer. Verhit een lepel olie in een wok en roerbak de courgettesliertjes voorzichtig één minuut. Haal van het vuur en meng munt, tomaten en olijven erdoor.
Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en wentel ze door de bloem; klop de overtollige bloem eraf. Bak de vis mooi bruin en net gaar in een beetje olie in een bakpan (ca. 5 minuten, afhankelijk van de dikte).
Verdeel de courgettespaghetti over 4 borden, leg er een stukje vis bovenop en drapeer er wat saus omheen.