Maal de helft van de pistachenootjes fijn in een blender. Zet opzij.
Hak de andere helft van de nootjes grof. Roer de citroenzeste erdoor en zet ook opzij (dit is garnering).
Bak de knoflook en - indien gebruikt - de chilipeper in 3 lepels olie in een antiaanbakpan. Voeg na 2 minuten, als de knoflook iets kleurt, de tomaten toe. Laat ca. 15 minuten pruttelen tot het een lichte saus is. Voeg dan de fijngemalen pistachenootjes toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur lager, knijp een beetje citroensap uit over de saus.
Kook ondertussen de pasta in zout water. Zet, als de pasta bijna beetgaar is, het vuur onder de saus iets hoger en schep de garnalen erdoor.
Haal met een tang de pasta uit het water en voeg toe aan de saus. Roer na iedere schep pasta de saus om.
Serveer in 4 diepe borden en bestrooi met de citroen-pistachenootjes en peterselie.
Tips
Dit recept is afkomstig van Jadis Schreuder en komt uit Lekker Weten Lente 2022.
www.thelemonkitchen.nl
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maal de helft van de pistachenootjes fijn in een blender. Zet opzij.
Hak de andere helft van de nootjes grof. Roer de citroenzeste erdoor en zet ook opzij (dit is garnering).
Bak de knoflook en - indien gebruikt - de chilipeper in 3 lepels olie in een antiaanbakpan. Voeg na 2 minuten, als de knoflook iets kleurt, de tomaten toe. Laat ca. 15 minuten pruttelen tot het een lichte saus is. Voeg dan de fijngemalen pistachenootjes toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur lager, knijp een beetje citroensap uit over de saus.
Kook ondertussen de pasta in zout water. Zet, als de pasta bijna beetgaar is, het vuur onder de saus iets hoger en schep de garnalen erdoor.
Haal met een tang de pasta uit het water en voeg toe aan de saus. Roer na iedere schep pasta de saus om.
Serveer in 4 diepe borden en bestrooi met de citroen-pistachenootjes en peterselie.