Bak de stukjes kip of vega roerbakreepjes met de hele teentjes knoflook rondom goudbruin in de olijfolie.
Maak intussen met een staafmixer een puree van tomaten met de groene paprika, de rode ui, de gegrilde paprika's en de twee in stukjes gesneden teentjes knoflook.
Voeg de puree toe aan de (vega) kip, samen met het take rozemarijn en eventueel een scheut wijn. Laat rustig op laag vuur sudderen voor minimaal 30 minuten; hoe langer hoe lekkerder.
Serveer met brood of (in de oven) gebakken aardappeltjes.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bak de stukjes kip of vega roerbakreepjes met de hele teentjes knoflook rondom goudbruin in de olijfolie.
Maak intussen met een staafmixer een puree van tomaten met de groene paprika, de rode ui, de gegrilde paprika's en de twee in stukjes gesneden teentjes knoflook.
Voeg de puree toe aan de (vega) kip, samen met het take rozemarijn en eventueel een scheut wijn. Laat rustig op laag vuur sudderen voor minimaal 30 minuten; hoe langer hoe lekkerder.
Serveer met brood of (in de oven) gebakken aardappeltjes.