Giet 2 liter water in een grote pan en leg de kip erin. Voeg de geraspte gember en zout en peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 1 uur trekken.
Maak intussen in de keukenmachine of met vijzel en stamper een kruidenpasta van alle boemboe-ingrediënten. Fruit de boemboe enkele minuten in een koekenpan in een beetje olie.
Zeef de kippenbouillon door een fijne zeef en vang het vocht op. Haal het vlees van de botten en snijd het in kleine stukjes. Giet de gezeefde bouillon in de soeppan en voeg het kippenvlees en de gefruite boemboe toe. Laat nog een uur zachtjes doorsudderen. Proef en voeg indien nodig een (kippen)bouillontablet toe.
Kook - terwijl de soep suddert - de geschilde en in blokjes gesneden aardappels, de rijst, noedels en de sperziebonen beetgaar. Kook de eieren hard en pel ze. Overgiet de taugé in een vergiet met kokend water. Schep alles in kleine bakjes - ook de lenteuitjes- en zet de bakjes op tafel.
Serveer de bouillon met stukjes kip als basis en laat ieder aan tafel naar wens de bouillon aanvullen met wat hij of zij lekker vindt. Bestrooi met gebakken uitjes en breng eventueel op smaak met ketjap en/of sambal.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Giet 2 liter water in een grote pan en leg de kip erin. Voeg de geraspte gember en zout en peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 1 uur trekken.
Maak intussen in de keukenmachine of met vijzel en stamper een kruidenpasta van alle boemboe-ingrediënten. Fruit de boemboe enkele minuten in een koekenpan in een beetje olie.
Zeef de kippenbouillon door een fijne zeef en vang het vocht op. Haal het vlees van de botten en snijd het in kleine stukjes. Giet de gezeefde bouillon in de soeppan en voeg het kippenvlees en de gefruite boemboe toe. Laat nog een uur zachtjes doorsudderen. Proef en voeg indien nodig een (kippen)bouillontablet toe.
Kook - terwijl de soep suddert - de geschilde en in blokjes gesneden aardappels, de rijst, noedels en de sperziebonen beetgaar. Kook de eieren hard en pel ze. Overgiet de taugé in een vergiet met kokend water. Schep alles in kleine bakjes - ook de lenteuitjes- en zet de bakjes op tafel.
Serveer de bouillon met stukjes kip als basis en laat ieder aan tafel naar wens de bouillon aanvullen met wat hij of zij lekker vindt. Bestrooi met gebakken uitjes en breng eventueel op smaak met ketjap en/of sambal.