Leg de stukken kip in een grote pan en giet er zoveel water bij tot de kip net onder staat. Voeg de sereh, de verse gember en breng aan de kook. Zet het vuur heel laag en laat ca. 1½ uur trekken.
Zeef de bouillon (opvangen), haal het vlees van de botten en snijd of trek het uiteen in stukjes.
Fruit de boemboe in de olie tot het gaat geuren en giet de bouillon erbij. Voeg het kippenvlees toe en laat op heel laag vuur nog even trekken.
Kook tegen het einde van de kooktijd van de bouillon de aardappels beetgaar, de eieren hard en de rijst gaar. Snijd aardappels en eieren in blokjes.
Schep achtereenvolgens rijst, noedels, taugé, bos-ui, aardappels en ei in diepe borden. Giet er flink wat bouillon met vlees op en garneer met bladselderij en uitjes.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de stukken kip in een grote pan en giet er zoveel water bij tot de kip net onder staat. Voeg de sereh, de verse gember en breng aan de kook. Zet het vuur heel laag en laat ca. 1½ uur trekken.
Zeef de bouillon (opvangen), haal het vlees van de botten en snijd of trek het uiteen in stukjes.
Fruit de boemboe in de olie tot het gaat geuren en giet de bouillon erbij. Voeg het kippenvlees toe en laat op heel laag vuur nog even trekken.
Kook tegen het einde van de kooktijd van de bouillon de aardappels beetgaar, de eieren hard en de rijst gaar. Snijd aardappels en eieren in blokjes.
Schep achtereenvolgens rijst, noedels, taugé, bos-ui, aardappels en ei in diepe borden. Giet er flink wat bouillon met vlees op en garneer met bladselderij en uitjes.