Zet de kikkererwten op hoog vuur op, met het vocht uit het blik. Vul het blik met water en giet dat er ook bij. Voor een dikke soep laat je dit achterwege.
Als de kikkererwten koken, voeg dan het bouillonblokje, de komijn en de cayennepeper toe. Voeg de citroenrasp toe. Laat een kwartiertje koken, tot de kikkererwten gaar en zacht zijn.
Schep één soepkommetje kikkererwten uit de pan. Pureer de rest met een staafmixer.
Doe de kikkererwten terug bij de gepureerde soep. Proef de soep en voeg eventueel nog wat peper toe.
Was de spinazie en haal de steeltjes van de blaadjes af. Scheur ze iets kleiner en voeg ze toe aan de soep. Doe de halve maantjes bleekselderij erbij. Roer nog even door en schep de soep dan in borden. Strooi er zonnebloempitjes overheen.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Soep van kikkererwten met spinazie en zonnebloempitjes
Voorbereiding
Zet de kikkererwten op hoog vuur op, met het vocht uit het blik. Vul het blik met water en giet dat er ook bij. Voor een dikke soep laat je dit achterwege.
Als de kikkererwten koken, voeg dan het bouillonblokje, de komijn en de cayennepeper toe. Voeg de citroenrasp toe. Laat een kwartiertje koken, tot de kikkererwten gaar en zacht zijn.
Schep één soepkommetje kikkererwten uit de pan. Pureer de rest met een staafmixer.
Doe de kikkererwten terug bij de gepureerde soep. Proef de soep en voeg eventueel nog wat peper toe.
Was de spinazie en haal de steeltjes van de blaadjes af. Scheur ze iets kleiner en voeg ze toe aan de soep. Doe de halve maantjes bleekselderij erbij. Roer nog even door en schep de soep dan in borden. Strooi er zonnebloempitjes overheen.