Snijd de trostomaten in vieren, leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met de kruiden. Laat ongeveer 25 minuten in de oven bakken.
Verhit nog wat olie in een soeppan. Fruit daarin de gehakte knoflook met het paprikapoeder op laag vuur.
Voeg de tomaten toe, met het vocht dat tijdens het bakken in de oven uit de tomaatjes is gelopen. Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat een kwartiertje pruttelen.
Pureer de soep, proef of er nog zout of peper nodig is.
Scheur de basilicum in kleine stukjes. Schep de soep in kommen, doe in elke kom een lepel sojayoghurt. Strooi er wat basilicum overheen.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Snijd de trostomaten in vieren, leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met de kruiden. Laat ongeveer 25 minuten in de oven bakken.
Verhit nog wat olie in een soeppan. Fruit daarin de gehakte knoflook met het paprikapoeder op laag vuur.
Voeg de tomaten toe, met het vocht dat tijdens het bakken in de oven uit de tomaatjes is gelopen. Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat een kwartiertje pruttelen.
Pureer de soep, proef of er nog zout of peper nodig is.
Scheur de basilicum in kleine stukjes. Schep de soep in kommen, doe in elke kom een lepel sojayoghurt. Strooi er wat basilicum overheen.