Bak de boerenkool en de uien aan in de boter. Voeg bloem en kerrie toe en laat kort garen. Blus af met de port en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten trekken.
Voeg de blokjes koolrabi toe en laat nog 10 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
Snijd het stokbrood in dikke plakken en bestrooi met geraspte kaas. Gratineer in de oven, met bovenwarmte aan, totdat de kaas gesmolten en gekleurd is.
Schep de soep in kommen en serveer met de kaascroutons.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bak de boerenkool en de uien aan in de boter. Voeg bloem en kerrie toe en laat kort garen. Blus af met de port en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten trekken.
Voeg de blokjes koolrabi toe en laat nog 10 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
Snijd het stokbrood in dikke plakken en bestrooi met geraspte kaas. Gratineer in de oven, met bovenwarmte aan, totdat de kaas gesmolten en gekleurd is.
Schep de soep in kommen en serveer met de kaascroutons.