Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met een dikke bodem en voeg de ui en knoflook toe. Bak alles in een paar minuten glazig. Voeg de zoete aardappel toe en bak al roerend tot de aardappel wat zachter begint te worden.
Giet de bouillon erbij en voeg de boerenkool toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Pureer de soep in de blender (of met de staafmixer). Voeg tijdens het blenden langzaam de Soja Cuisine toe.
Schenk de soep terug in de pan, roer er de stukjes artisjok door en verwarm opnieuw. Breng op smaak met zout, nootmuskaat en cayennepeper. Voeg een scheutje water toe als de soep te dik is.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met een dikke bodem en voeg de ui en knoflook toe. Bak alles in een paar minuten glazig. Voeg de zoete aardappel toe en bak al roerend tot de aardappel wat zachter begint te worden.
Giet de bouillon erbij en voeg de boerenkool toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Pureer de soep in de blender (of met de staafmixer). Voeg tijdens het blenden langzaam de Soja Cuisine toe.
Schenk de soep terug in de pan, roer er de stukjes artisjok door en verwarm opnieuw. Breng op smaak met zout, nootmuskaat en cayennepeper. Voeg een scheutje water toe als de soep te dik is.