Maak intussen de toffeesaus. Doe 75 g donkere basterdsuiker met de ahornsiroop en 75 g boter in een pan, verwarm al roerend en laat de suiker oplossen. Kook 5 minuten (roer nonstop) en voeg dan de slagroom toe. Zet opzij.
Klop de overige 75 g boter met de 25 g suiker luchtig. Voer de eieren één voor één toe. Vouw eerst het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden erdoor, daarna het gewelde fruit en de melk.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Schep een lepel toffeesaus in elk van de ingevette bakvormpjes. Verdeel het beslag erover en zet ze in de oven. Bak de puddings in 20-25 minuten gaar, of totdat een satéprikker die je erin steekt er droog uitkomt.
Laat afkoelen en serveer met extra saus.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maak intussen de toffeesaus. Doe 75 g donkere basterdsuiker met de ahornsiroop en 75 g boter in een pan, verwarm al roerend en laat de suiker oplossen. Kook 5 minuten (roer nonstop) en voeg dan de slagroom toe. Zet opzij.
Klop de overige 75 g boter met de 25 g suiker luchtig. Voer de eieren één voor één toe. Vouw eerst het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden erdoor, daarna het gewelde fruit en de melk.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Schep een lepel toffeesaus in elk van de ingevette bakvormpjes. Verdeel het beslag erover en zet ze in de oven. Bak de puddings in 20-25 minuten gaar, of totdat een satéprikker die je erin steekt er droog uitkomt.