Kook de stukjes zoete aardappel en gewoonte aardappel samen gaar in een flinke pan met een laag kokend water (zoete aardappel is sneller gaar dus snijd de stukjes gewone aardappel kleiner). Giet af en stamp er puree van met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip mooi bruin (niet gaar), bestrooi met zout en peper en haal uit de pan.
Bak de ui, knoflook en prei in dezelfde pan glazig, Doe de kip terug in de pan, roer de room erdoor en breng aan de kook. Voeg de tijm en mosterd toe en laat alles op laag vuur nog ca. 15 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
Verwarm intusen de gril voor (of de oven op 220℃.
Vul kleine vuurvaste schaaltjes (of 1 grote) met het kopmengsel. Schep d puree erop en bestrooi met broodkruim. Druppel er olijfolie over en zet in de oven/grill tot de bovenkant een mooi, goudbruin korstje heeft.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Shepherd's pie van zoete aardappel met prei en kip
Voorbereiding
Kook de stukjes zoete aardappel en gewoonte aardappel samen gaar in een flinke pan met een laag kokend water (zoete aardappel is sneller gaar dus snijd de stukjes gewone aardappel kleiner). Giet af en stamp er puree van met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip mooi bruin (niet gaar), bestrooi met zout en peper en haal uit de pan.
Bak de ui, knoflook en prei in dezelfde pan glazig, Doe de kip terug in de pan, roer de room erdoor en breng aan de kook. Voeg de tijm en mosterd toe en laat alles op laag vuur nog ca. 15 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
Verwarm intusen de gril voor (of de oven op 220℃.
Vul kleine vuurvaste schaaltjes (of 1 grote) met het kopmengsel. Schep d puree erop en bestrooi met broodkruim. Druppel er olijfolie over en zet in de oven/grill tot de bovenkant een mooi, goudbruin korstje heeft.