Fruit voor de gehaktsaus de ui 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg zout, peper en oregano toe en bak verder tot het gehakt gaar is (6-8 minuten). Doe de knoflook en de worcestershiresaus erbij en roer goed door. Schep de bloem en de tomatenpuree erdoor en blijf roeren tot alle tomatenpuree is opgenomen. Giet dan de bouillon erbij en voeg de zomergroenten toe. Laat even sudderen.
Kook ondertussen voor de topping de aardappelen gaar in ruim kokend water.
Maak van de afgegoten aardappelen een mooie aardappelpuree met olijfolie of boter, een scheut melk of sojaroom, knoflookpoeder, zout en peper. Voeg op het laatst de helft van de geraspte kaas toe.
Doe het vleesmengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. Strooi de rest van de kaas eroverheen en bak de shepherd’s pie ca. 20 minuten in de oven tot er een mooi korstje op zit.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Fruit voor de gehaktsaus de ui 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg zout, peper en oregano toe en bak verder tot het gehakt gaar is (6-8 minuten). Doe de knoflook en de worcestershiresaus erbij en roer goed door. Schep de bloem en de tomatenpuree erdoor en blijf roeren tot alle tomatenpuree is opgenomen. Giet dan de bouillon erbij en voeg de zomergroenten toe. Laat even sudderen.
Kook ondertussen voor de topping de aardappelen gaar in ruim kokend water.
Maak van de afgegoten aardappelen een mooie aardappelpuree met olijfolie of boter, een scheut melk of sojaroom, knoflookpoeder, zout en peper. Voeg op het laatst de helft van de geraspte kaas toe.
Doe het vleesmengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. Strooi de rest van de kaas eroverheen en bak de shepherd’s pie ca. 20 minuten in de oven tot er een mooi korstje op zit.