Stap voor stap
Voorbereiding
-
Snipper de ui en fruit deze een aantal minuten in 1 eetlepel olie in een grote hapjespan.
-
Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in repen. Bak de paprika kort met de ui mee. Voeg vervolgens de fijngesneden knoflook, de gemalen komijn, cayennepeper en het paprikapoeder toe en bak 1 minuutje mee. Voeg dan de tomaten uit blik en een flinke snuf zeezout toe. Breek de tomaatjes met een houten lepel en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
-
Maak ondertussen de bloemkool schoon. Snijd in kleine roosjes en voeg deze toe aan de tomatensaus. Verwarm de saus vervolgens nog 8 minuten (of totdat de bloemkool gaar is) op middelhoog vuur.
-
Breng de saus eventueel op smaak met extra zeezout of zwarte peper en maak 4 holtes in de saus. Breek de eieren in de holtes. Leg een deksel op de pan en laat de eieren in 4-6 minuten (voor eieren met een zachte dooier) zachtjes garen in de saus.
Tips
Serveer de shakshuka met fijngehakte peterselie, hummus en eventueel brood naar wens.