Maak eerst de tzatziki. Meng het zout door de geraspte komkommer en laat even uitlekken in een vergiet. Roer de yoghurt (of een vegan alternatief) los met de knoflook, dille, citroensap en -rasp. Knijp de komkommer zo goed mogelijk uit en meng door de yoghurt. Zet opzij.
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Bak hierin de pulled seitan voor ca. 5 minuten. Voeg de gyroskruiden en zout toe en bak al omscheppend een minuutje mee.
Beleg de wraps met de gebakken gyros, de rauwkost, tomaat en de tzatziki. Garneer met peterselie en serveer direct.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maak eerst de tzatziki. Meng het zout door de geraspte komkommer en laat even uitlekken in een vergiet. Roer de yoghurt (of een vegan alternatief) los met de knoflook, dille, citroensap en -rasp. Knijp de komkommer zo goed mogelijk uit en meng door de yoghurt. Zet opzij.
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Bak hierin de pulled seitan voor ca. 5 minuten. Voeg de gyroskruiden en zout toe en bak al omscheppend een minuutje mee.
Beleg de wraps met de gebakken gyros, de rauwkost, tomaat en de tzatziki. Garneer met peterselie en serveer direct.